2014. október 12.

*Őszi sütőtök krémleves*


Sziasztok!

Hogy vagytok?Remélem mindenki megvan!:)Ma egy kicsit eltérek a DIY-tól és egy kis receptet hoztam ami tökéletes őszi étel.Akár Őszi/Halloweeni össze jövetelekre is jó, esetleg előételnek vagy levesnek vagy aki nem hígítja túl mártogatósnak is jó.A lényege a sütőtök. Tudom tudom.Tudom hogy írtam hogy nálam az Október a sütőtökökről fog szólni.Aki nem szeretni az...Olyan nincs aki nem szereti.:D Vagy biztos van na mind1.Remélem tetszeni fog a recept és ti is elkészítitek.
Kezdjünk is bele!


       

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 1 nagy burgonya
  • 1 közepes alma
  • 1 közepes hagyma
  • 2-3 ek  méz
  • 1/2 narancs leve (Én nem tettem bele és szerintem a nélkül is finom volt)
  • 1,2 l leszűrt zöldségleves ( Ha épp nincs kéznél akkor 1,2 l forró vízben oldjunk fel egy leveskockát)
  • só,bors,szerecsendió
  • 1 dl főző tejszín

Elkészítés:

 Először is csak a sütőtökre lesz szükség.Ha jó erős vagy akkor te egyedül is megbirkózol vele de nekem kellett segítség.Először is mosd meg. Szóval vágd félbe aztán megint félbe aztán így tovább amíg ilyen kis gerezdeket nem kapsz.És persze magozd is őket ki.Én azt ajánlom hogy mielőtt beteszed a sütőbe vágj bele vagy bökdösd meg villával hogy jól át tudjon sülni.(Saját tapasztalat.)


Ha felmelegítetted a sütőt 190 °C -ra akkor már teheted is be.Ennek úgy 40-45 percig kell sülnie.

Miközben sül a tök addig vajon puhára pirítjuk a hagymát, és ha már olyan üveges és puha akkor mehet bele a 2-3 ek méz. Kicsit karamellizáljuk.Amígy ugye kicsit barnásabb lesz.Ezután mehet bele a leszűrt zöldségleves.És ezzel együtt a meghámozott és kockára felvágott burgonya és alma.

Közepes lángon puhára főzzük.


Ha megfőtt benne akkor természetesen benne hagyjuk.Ha kész a tök is akkor le kell szedni a héját és csak maga a húsa fog kelleni.Ha lekapartad akkor mehet az alma és a krumpli közé.Ezután egy botmixerrel mixeljük pépesre.Kb úgy nézzek ki mint a bébiétel és akkor már helyben vagy.:D


Ezután tegyél egy csészébe 1 dl a főtőtejszínből és egy kicsit a levesből és keverd össze. Ezután mehet az egész a levesbe.Jól keverd el és hagyd a lehülő főzőlapon rogyogni.Ha szeretsz hozzá valamit ropogtatni akkor piríts hozzá tökmagot vagy kenyérkockákat.


És kész is!

Remélem ti is elkészítitek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése