2015. április 9.

FITT: Avokádó Krém

Sziasztok!

Amióta egészségesen élek azóta sokkal jobban és fittebben érzem magam, ennek oka nem csak a mozgás hanem az egészséges táplálkozás is.Ezért szeretném veletek megosztani az én kis egyszerű de nagyszerű receptjeimet amit ti is simán el tudtok készíteni.Ebben a posztba egy nagyon felkapott ételről/mártásról van szó.Az avokádókrém.



Egy kicsit az avokádóról:

Az avokádó egy fán termő gyümölcs.Igen gyümölcs.De igazából gasztronómiai szempontból mindegy mert salátákhoz is használják és fagylalt készítésre is.Az íze igazából semleges.
Nagyon krémes a húsa ezért valahol fagylalt sűrítéshez is használják tejszín helyett.
Az avokádóba nagyon sok telítetlen zsírsav található és  B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag.




Avokádókrém

Hozzávalók:

- 1 avokádó
- bors, só
- mustár
- citromlé
- fokhagyma
- tejföl vagy tejszín esetleg natúr joghurt

Elkészítés:


Vágd félbe az avokádót.Vedd ki a magját.


Kapard ki a húsát és tedd egy tálba.


Ez után nyomkodd össze hogy teljesen pépes legyen.Tegyél bele egy csipet sót, borsot.Egy tesákanál mustárt.Egy kávéskanál fokhagyma port vagy egy gerezd fokhagymát.Egy teáskanál citromlevet és végül másfél evőkanál tejfölt.

És kész is :)






Remélem ti is elkészítitek:)
Laura:)

2 megjegyzés: