Vissza A Suliba | Beilleszkedés Egy Új Társasába

8/08/2016
Sziasztok!

Ma egy olyan bejegyzéssel indítanám a Back To School rovatom amiben tippeket adok azoknak az embereknek akik új suliba kezdik a Szeptembert. Az az középiskolás lesz, vagy esetleg iskolát váltott és egy újban kezdni meg a tanulmányait. A saját beilleszkedési tapasztalataimmal próbálok segíteni hiszen mind tudjuk nem tud mindenki olyan könnyen beilleszkedni mint hinné.

Ne felejts el csatlakozni a LauraDIY csoporthoz a facebookon: ITT

Légy aktív.

Az első az lenne hogy derítsd ki kik lesznek az osztálytársaid. Keresgélj facebookon, vagy ha pl a felvételi eredmény hirdetésen ki van írva egy névsor akkor már is előrébb vagy. Ha már megtaláltad a jövendőbeli osztálytársaid akkor lépj velük kapcsolatba. Nálunk 3 éve az volt hogy csináltunk egy chat csoportot és oda mindenki írt valamit, beszélgettünk és így jobban megismertük a másikat. De azt annyira nagyon nem ajánlom hogy ráírj csak úgy az egyik osztálytársadra mert az szerintem annyira nem szimpatikus és ki tudja lehet hogy nem is lesztek olyan jóban. Szóval légy aktív a chat csoportban, oszd meg a véleményed az adott témáról, ha esetleg lesz nyári osztálytalálkozó akkor szerintem mindenképp menj el és csak lazán légy aktív.^^

Első benyomás.

Van az a bizonyos első benyomás. Például ha bekerülsz a társaságba és nem vagy az a beszédes típus és egész végig csöndben ülsz, legyen szó új baráti társaságról is csak azt az oldaladat fogják ismerni az emberek és csak az által tudnak rólad véleményt alkotni mivel nem ismerik a másik oldalad. Szóval légy egy kicsit aktívabb mutatkozz be mert értékelni fogják.

Nem csak te vagy így!

Hidd el ha új osztályba kerülsz nem csak te vagy úgy hogy zavarban vagy és nem mersz megszólalni persze ez teljesen megérthető ha *introvertált személyiség vagy. Erre egyébként van egy teszt is ami pontosan megmondja hogy te milyen személyiség vagy a 16 féle közül. ITT ki is tudod tölteni. De én azt mondom hogy ha nehezen is megy próbálj meg nyitni mások felé.

 *introvertált: Nehezen barátkozó, befelé forduló típusú, külső világtól elforduló.


Ne légy túl feltűnő!

Ha már bent vagy a társaságban ne akarj folyton a középpontban lenni az az ne ess át a  ló túlsó oldalára mert ez akár negatív kimenetelű is lehet és az által hogy folyton a figyelem középpontjában akarsz lenni, másoknak nem leszel valami szimpatikus.

Remélem tudtam segíteni!
Puszi:

You Might Also Like

0 megjegyzés